Testare Autism Spectrum Rating Scales (ASRS)

Autism Spectrum Rating Scales TM ofera un ghid in stabilirea unui diagnostic, in deciziile care trebuie luate pentru planificarea tratamentului, in monitorizarea raspunsului la interventie si in evaluarea programului in care a fost inclusa persoana cu TSA. ASRS sunt scale construite pentru a masura comportamente asociate Tulburarilor de Spectru Autist (TSA) aparute in cazul copiilor si tinerilor cu vârste cuprinse intre 2 si 18 ani. Din punctul de vedere al utilitatii, acestea ofera un ghid in stabilirea unui diagnostic, in deciziile care trebuie luate pentru planificarea tratamentului, in monitorizarea raspunsului la interventie si in evaluarea programului in care a fost inclusa persoana cu TSA. Rezultatele de la aceasta scala sunt prezentate prin scoruri si percentile, astfel ca se poate realiza foarte usor ulterior un grafic al evolutiei simptomatologiei pentru monitorizrea terapiei.

Instrumentul poate fi folosit ca adjuvant in procesul de diagnostic. Scorurile standardizate permit clinicianului sa compare intr-o maniera obiectiva si fidela o persoana cu esantionul normativ. Cand este folosit alaturi de informatii suplimentare provenite din alte surse de evaluare, rezultatele ajuta la stabilirea unui diagnostic, sau chiar pentru a evalua eficienta unui program de interventie utilizat in cazul unui copil cu TSA. Pentru evaluarea eficientei interventiilor, rezultatele ASRS pot fi colectate la inceputul interventiei si la momente diferite pe parcursul interventiei, cu scopul de a evalua daca anumitul program corespunde unei imbunatatiri a simptomatologiei.

Varsta: 2-18 ani

Respondent: parintele

  • parintele raspunde la o serie de 70 de intrebari
  • intrebarile sunt specifice simptomatologiei tulburarilor din spectrul autist
  • prezenta copilului nu este necesara si nu influenteaza rezultatele

Informatii

  • Testarea se poate efectua in urmatoarele moduri
    • online fara prezenta psihologului urmand sa primiti un raport prin e-mail cu rezultatele in 48 de ore de la completare. Pentru aceasta varianta este necesar sa trimiteti un e-mail la madalina@neuropedi.ro cu datele copilului (nume, prenume, data nasterii) si dovada platii efectuata prin transfer bancar (50 RON, IBAN RO83BREL0002002501290100 deschis la Libra Bank pe numele Simion Madalina – Cabinet Individual de Psihologie) urmand sa primiti un link personalizat pentru completarea intrebarilor. Aceasta versiune de testare nu inlocuieste un consult psihologic si se bazeaza strict pe raportarea rezultatelor, fiind utila persoanelor care au nevoie doar de o monitorizare a unei terapii sau de aplicarea mai multor scale pentru medicul psihiatru in vederea unui diagnostic.
    • la cabinet cu prezenta psihologului, durata fiind 60 minute. Pret 200 RON